Informatie

Over de Hooglandhoeve

De Hooglandhoeve is een gerestaureerde hoeve van 1900 met charme, door de eigenaars volledig zelf gerenoveerd en ingericht tot Bed and Breakfast. De eigenaars hebben zoveel mogelijk gerecupereerde en natuurlijke materialen gebruikt; houten vloeren, oude terracottategels, ijzersmeedwerk. De op maat gemaakte meubels worden gecombineerd met antieke meubelstukken.

De drie gastenkamers ontlenen hun namen, Skye, Iona en Harris aan de gelijknamige eilanden uit de Hebriden, een eilandengroep voor de westkust van Schotland. In deze ruwe streek vinden we de oorsprong van de hooglandrunderen van waar ook de naam “Hooglandhoeve” afkomstig is.

Bij elke overnachting wordt er een hemels ontbijt geserveerd met dagelijks diverse soorten vers brood, pistolets, sandwiches, koffiekoeken, enz. die door de gastvrouw zelf worden gebakken. Er worden zoveel mogelijk streekprodukten geserveerd, zoals de verrukkelijke geitenkaas van de plaatselijke geitenboer, honing, fruit, enz. Bij mooi weer kan men kiezen om het ontbijt in de tuin te nuttigen.

 

Over de omgeving van de Hooglandhoeve

De Hooglandhoeve bevindt zich buiten de dorpskern van een klein dorpje, Larum, een deelgemeente van Geel in een zeer rustige en landelijke omgeving.

Ook het kanaal Bocholt - Herentals ligt op 200 meter van de woning met zijn romantisch Sas 9 waar vele wandelaars en fietsers passeren.

In de omgeving vindt men een volledig gerestaureerde windmolen uit 1796. Elke zon- en feestdag vanaf april tot eind september kan men deze molen in werking zien en onder leiding van een gids gratis een bezoek brengen. Naast de molen bevindt zich een bakkerijmuseum.

Op wandelafstand van de B&B vind je een typische Bailey-brug over het kanaal Bocholt – Herentals. Deze brug, waarvan het ontwerp dateert van tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd in 1963 “voorlopig” opgetrokken door het elfde geniebataljon ter vervanging van de Vierendeelbrug die in 1940 opgeblazen werd.

De B&B bevindt zich op 250 meter van het natuurgebied de Neerhelst, één van de mooiste natuurreservaatjes die Geel rijk is.

 

Hooglandhoeve - Eindekens 63, B-2440 Geel - Tel.: +32 (0) 474 69 16 24 - e-mail: info@hooglandhoeve.be