Algemeen

De Hooglandhoeve is een gerestaureerde hoeve welke zijn oorsprong vindt omstreeks 1840, met charme, door de eigenaars zelf gerenoveerd en ingericht tot Bed and Breakfast. Hierbij werden zoveel mogelijk gerecupereerde en natuurlijke materialen gebruikt zoals houten vloeren, oude terracottategels en ijzersmeedwerk. De op maat gemaakte meubels worden gecombineerd met antieke meubelstukken. De drie gastenkamers ontlenen hun namen, Skye, Iona en Harris, aan de gelijknamige eilanden uit de Hebriden, een eilandengroep voor de westkust van Schotland. In deze ruwe streek vinden we de oorsprong van de hooglandrunderen van waar ook de naam “Hooglandhoeve” afkomstig is. In de weide achter de tuin kan je deze prachtige dieren in levende lijve bewonderen. Het ontbijt wordt geserveerd in de rustieke veldschuur. Bij mooi weer kan men ervoor kiezen om het ontbijt in de tuin te nuttigen.

Kamers

Kamer Skye

Skye

Kamer Skye beschikt over twee extra lange (2,10 meter), vrijstaande bedden. De blauwe toetsen van deze kamer zorgen voor een relaxerend gevoel.

Kamer Iona

Iona

Kamer Iona is uitgerust met een dubbel, extra lang (2,20 meter) bed. De rode accentkleuren geven deze kamer extra warmte en energie.

Kamer Harris

Harris

Kamer Harris, ingericht met groene, rustgevende accenten, beschikt over een comfortabel tweepersoonsbed. In de afzonderlijke badkamer bevindt zich een eigen toilet, douche en lavabo. Door de grote, dubbele raam, baadt deze kamer in het licht.

Faciliteiten

De Veldschuur

De Veldschuur wordt gebruikt als ontbijtruimte. Het eikenhouten gebouw bevindt zich aan het terras. Het is traditioneel gebouwd met pen- en gatverbindingen en afgewerkt met leem.

Voetbaltafel

Zin in een spelletje tafelvoetbal? In de veldschuur kan je hier naar hartelust van genieten.

Petanquebaan

In de tuin bevindt zich een petanquebaan waarvan je als gast vrij gebruik kan maken.

Schotse Hooglanders

Achter de tuin, in de weide, houden Schotse Hooglanders, waaraan de B&B haar naam ontleent, het gras (heel) kort.